LDODK naar finale veldkorfbal na winst op TOP

LDODK heeft zaterdagavond de finale bereikt van het landskampioenschap korfbal op het veld. De ploeg van trainer Henk Jan Mulder pakte thuis in Gorredijk na een zenuwachtig begin de winst in de halve finale tegen TOP uit Sassenheim. Na een 10-11 achterstand bij rust stond er uiteindelijk een eindstand van 21-19 op het scorebord.
Femke Faber mei LDODK nei finale fjildkuorbal
LDODK was misschien wel de grote favoriet voor het duel. Dit veldseizoen had de ploeg twee keer gelijkgespeeld en slechts één keer verloren. Verder werd iedere wedstrijd in winst omgezet door de ploeg uit Gorredijk. Ondanks de goede statistieken had LDODK het lastig tegen TOP. De ploeg uit Sassenheim kon goed meekomen en stond bij rust zelfs een puntje voor (10-11).

LDODK moet van ver komen

Die voorsprong voor de bezoekers werd in de tweede helft zelfs langzaam maar zeker groter. Het verschil op een bepaald moment was maar liefst vijf punten (12-17). Onder aanvoering van Friso Boode deed LDODK er alles aan om terug te komen in de wedstrijd. Het was uiteindelijk Erwin Zwart die zijn ploeg met een vrije bal op 17-17 bracht met nog zeven minuten op de klok.
TOP kwam niet meer onder de druk uit en Diana van der Vorst en Erwin Zwart maakten er zelfs 20-17 van. In de slotfase kwam TOP nog even terug, maar de finaleplaats van LDODK kwam niet meer in gevaar. Topscorers bij LDODK waren Erwin Zwart (6) en Femke Faber (5).
Mulder mei LDODK nei finale fjildkuorbal

Finale NK in De Lier (Zuid-Holland)

LDODK speelt zaterdag 22 juni om 18.00 uur in de finale tegen DOS'46 dat zaterdagmiddag met 20-14 won van PKC.
LDODK nei finale fjildkuorbal nei winst op TOP © Omrop Fryslân

Ook Mid-Fryslân wint

Ook Mid-Fryslân pakte zaterdag de winst. Tegen De Meeuwen uit Putten werd op het eigen sportveld met 19-15 gewonnen. De ploeg was de hele wedstrijd sterker en kwam niet in de problemen. Door de overwinning eindigt Mid-Fryslân op de vierde plaats in de hoofdklasse.