Heerenveen klaar voor Butterfly Beach Party

Heerenveen is klaar voor de derde editie van het festival Butterfly Beach Party. Het festival vindt weer plaats in recreatiegebied De Heide. Er zijn verschillende plekken in het gebied compleet ingericht in zomerse sferen.
It Hearrenfean klear foar Butterfly Beach Party
Zo komt er een speciaal Latin Island. Bomen zijn aangekleed met lampionnen, een grote vlinder van 6 meter hoog staat midden op het strand. Alles gaat op het festival om de vlinder. "Vlinders stimuleren ons omhoog te komen en ons te bewegen, want als je beweegt, dans je al. Dansen geeft ons de zoetheid van het leven terug. Verschijnt er een vlinder, vraag je dan af hoeveel of hoe weinig vreugde je in je leven ervaart," aldus de organisatie.
Butterfly Beach Party © Timo Jepkema, Omrop Fryslân
Volgens voorzitter Simon van der Let zijn alle voorbereidingen bijna klaar. Het festival lijkt door de creatieve uitingen wel wat op Hawaï. De festivals in Fryslân schieten als paddenstoelen uit de grond, toch is het voor een klein festival als Butterfly Beach Party niet lastig om de concurrentie aan te gaan, zo stellen ze. "Dit is het derde jaar, wij moeten zien hoe het er in de toekomst uitziet, maar wij creëren zo'n tropische setting dat het wel uniek is voor Fryslân."
Butterfly Beach Party © Timo Jepkema, Omrop Fryslân