UPDATE: Uitslaande brand bij kringloopwinkel Omrin Sneek, loods gaat verloren

Bij kringloopwinkel Omrin Estafette in Sneek woedt op dit moment een zeer grote brand. Het gaat om de locatie aan de Professor Zernikestraat. Volgens woordvoerder Marten Klaas Brinksma van de brandweer kan de loods als verloren worden beschouwd. Bij de brand komt veel rook vrij, de rook is tot ver in de omgeving van Sneek te zien.
Drone-beelden: Ron Scheffer
Toen de brand uitbrak waren er allemaal mensen in het gebouw, maar die konden er op tijd uit komen. Volgens Brinksma is een persoon door ambulancepersoneel gecontroleerd. Deze persoon heeft rook ingeademd.
Meerdere brandweerkorpsen uit de omgeving zijn aanwezig om de brand te bestrijden. Er zijn vijf brandweerwagens ingezet en twee hoogwerkers. Vanwege de rook adviseert de brandweer ramen en deuren dicht te houden en ventilatie uit te schakelen, met name op het industrieterrein Houkesloot en de omliggende nieuwbouwwijk.
Naast de kringloopwinkel zit een bedrijf met houtopslag. De brandweer probeert te voorkomen dat het vuur dit bedrijf bereikt. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Winkel net verbouwd

Zaterdag zou de Omrin-kringloopwinkel feestelijk heropend worden na een grote verbouwing. Volgens stichting Omrin Estafette hebben veel medewerkers en vrijwilligers hier aan meegeholpen. Het was de laatste winkel van de keten die nog moest worden vertimmerd.
Er stonden dus allerlei feestelijkheden in de planning: spelletjes, een hapje en een drankje, schminken voor kinderen, voorlichting over het scheiden van afval en styling-advies voor bezoekers. Ook zou Omrin samenwerkingsverbanden presenteren met het AZC, praktijkschool De Diken en Wurkjouwer Sneek. De feestelijke opening gaat vanzelfsprekend niet meer door.
© Omrop Fryslân
© Omrop Fryslân