VIDEO: De magie van Maarten, een documentaire

Het was zijn ultieme droom: de Elfstedentocht zwemmen. Maarten van der Weijden zette afgelopen zomer heel Fryslân en Nederland op zijn kop. Massaal stonden mensen langs de route en doneerde Nederland ongeveer 5 miljoen euro voor kankeronderzoek. Ook al kon hij de tocht niet uitzwemmen, bij Burdaard moest hij opgeven, Maarten was een nationale held geworden.
Omrop TIP: De magy fan Maarten
En hij zet door: Maarten van der Weijden zal in het weekend van 22 juni de Elfstedentocht weer zwemmen. Deze keer wil hij Leeuwarden halen. Hij hoopt op nieuw op het enthousiasme van de Friezen. Staan wij weer massaal aan de kant? Komen er nóg meer cameraploegen? Bereikt deze tocht een nieuw hoogtepunt in de Friese elfstedenkoorts?

Betovering

Of is de spontane betovering nu voorbij en zijn we stiekem een beetje 'Maarten-moe'? En hoe zit het met Maarten: is de kwetsbare sportheld, de reus in het water, tegelijk een slimmer marketingman? Maarten is magisch en eigenlijk luidt de vraag: hoe kan dit? In de Fryslân DOK 'De magy fan Maarten' wordt teruggeblikt en vooruitgekeken met publiek, journalisten en Maarten zelf.

Opnieuw proberen

De tweede poging van Van der Weijden om de Elfstedentocht te zwemmen start komende vrijdag om 17.30 uur.
Waar zwemt Maarten momenteel? Hoe druk is het aan de kant? En wie helpt Maarten om zeoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek? Dat is vanaf 21 juni dag en nacht op radio, televisie, Omropfryslan.nl en de Omrop-app te volgen.
Bovendien kunnen mensen in ruil voor een donatie aan de Maarten van der Weijden Foundation een plaat aanvragen op 92.2FM. Verder kunnen mensen een actie melden op Omropfryslan.nl/maarten.