Advocaat weduwe Van Seggeren vraagt vrijspraak, verdachte ontkent moord

De advocaat van de weduwe van Tjeerd van Seggeren heeft vrijdagmiddag vrijspraak gevraagd voor zijn cliënt. Volgens de advocaat kan niet worden aangetoond dat ze achter de moord op haar man zit. De feiten en informatie daarvoor ontbreken, zegt hij.
Advokaat widdo Van Seggeren freget frijspraak, fertochte ûntkent moard
Hij roept de rechtbank op te kijken naar de hoeveelheid onderzoeksmiddelen en het resultaat ervan: dat is nul volgens advocaat Brian de Pree. Hij geeft toe dat niet alle verklaringen van zijn cliënt altijd even nauwkeurig zijn geweest, maar die verklaringen zijn vijf maanden na de moord opgetekend. Op basis van het dossier kan de verdachte niet zonder twijfel worden veroordeeld, vindt De Pree.

Reactie van de verdachte

De verdachte zegt zelf over de situatie: "Ik weet dat u een best moeilijke beslissing moet nemen, maar ik heb dit niet gedaan. Ik heb goede en slechte tijden gehad met Tjeerd. Mij wordt alles negatief uitgelegd. Mijn kinderen hebben hun vader verloren en groeien niet eens meer met elkaar op. Naar mij wordt steeds vanaf het begin gewezen en ik weet dat ik er niets mee te maken heb."

Strafeis 20 jaar cel

De officier van justitie eiste donderdag 20 jaar celstraf tegen de weduwe van Tjeerd van Seggeren. Hij is er van overtuigd dat de verdachte betrokken is bij de moord op haar man.
De uitspraak is op donderdag 11 juli om 13.00 uur.
© A. Zuurveen