SC Cambuur vervangt kunstgrasveld in het stadion

Er komt een nieuw kunstgrasveld te liggen in het stadion van SC Cambuur. Het zal de komende weken worden aangelegd, zodat het voor de start van de competitie klaar is. Tot het veld er ligt, trainen de Leeuwarders ergens anders in de gemeente Leeuwarden.
SC Cambuur krijt nij keunstgersfjild yn it stadion
Het kunstgrasveld ligt zes jaar, sinds 2013, in het Cambuurstadion. "Dat is lang. Meestal is het na vier of vijf jaar wel klaar. Hier ook", vertelt algemeen directeur Ard de Graaf. "Deze mat is aan het eind van zijn termijn." Eerder deden oud-trainer René Hake en toekomstig trainer Henk de Jong al meerdere oproepen om het verouderde veld te vervangen.

250.000 euro

De aanleg van een nieuw kunstgrasveld kost zo'n 250.000 euro. Dat is veel geld voor Cambuur, helemaal met de wetenschap dat de club nog maar twee seizoenen in het huidige stadion speelt. Bovendien heeft Cambuur ook nog altijd een negatief eigen vermogen.
Toch is het volgens De Graaf wel een verantwoorde investering. "Het is van belang dat het veld over een paar jaar mee kan naar een nieuwe plek, een trainingslocatie of een amateurclub. Dat kan." Waar het kunstgras dan heen zal verhuizen, wordt de komende jaren bekeken.
© Omrop Fryslân
Het betekent wel dat de eerste selectie van SC Cambuur de eerste twee weken van de voorbereiding op een andere plek moet trainen. Want als alles goed gaat, ligt het nieuwe veld er pas half juli in. En dat terwijl de Leeuwarders over twee weken aan het nieuwe seizoen beginnen onder De Jong.
Waar Cambuur eerst zal trainen, wordt in overleg bepaald. "En dat zou de eerste weken zomaar op natuurgras kunnen zijn", verklapt De Graaf.