SC Heerenveen twee keer op zondagavond, moeilijk begin voor SC Cambuur

Sportclub Heerenveen gaat het komende seizoen tweemaal op zondagavond voetballen. Dat blijkt uit een concept van het wedstrijdprogramma voor het komende seizoen dat de voetbalbond KNVB vrijdag naar de clubs stuurde. Daarin staat dat er elke week op zondagavond om 8 uur een wedstrijd zal worden gespeeld.
Spelers van SC Heerenveen © www.orange-pictures.nl
Dat betekent dat Heerenveen eenmaal thuis en eenmaal uit speelt op het nieuwe tijdstip. Het eerste duel op zondagavond is een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. De andere wedstrijd op zondagavond is op 3 november tegen ADO Den Haag.
De spelers van Heerenveen beginnen het seizoen op zondag 4 augustus met een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo om kwart over twaalf.
Wil je het hele conceptprogramma van het komende seizoen voor SC Heerenveen en SC Cambuur zien? Kijk dan hier voor het volledige speelschema van beide clubs.

Moeilijke start voor SC Cambuur

De voetbalbond maakte vrijdag ook het conceptprogramma voor de eerste divisie bekend. Daaruit bleek dat SC Cambuur een moeilijke start voor de boeg heeft.
Het was al bekend dat de Leeuwarders in de eerste thuiswedstrijd op vrijdag 9 augustus ui spelen degen degradant De Graafschap. Dat is de voormalige club van trainer Henk de Jong. Daarna volgen een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles (16 augustus) en een uitwedstrijd tegen NAC Breda (30 augustus), dat afgelopen seizoen ook degradeerde.