Nederlandse volleybalvrouwen verslaan Duitsland in Nations League

De Nederlandse volleybalvrouwen hebben in de Nations League hun vierde overwinning in de wacht gesleept. In Stuttgart werd Duitsland met 3-2 (21-25, 25-23, 20-25, 25-13, 16-14) verslagen. Sneker Marrit Jasper was de eerste drie sets wisselspeler, de laatste twee sets stond ze in de basis.
Marrit Jasper hat nûmer 18 © www.orange-pictures.nl
Oranje won de laatste zes ontmoetingen met Duitsland en ook nu kende het met een paar sterke blocks een goede start. Na onnodig setverlies (21-25) knokte Oranje zich in de tweede set terug: 25-23. Nederland ging echter steeds slordiger spelen en verloor ook de derde set.

Wisselingen

Bondscoach Jamie Morrison besloot daarom vier basisspeelsters te vervangen en Marrit Jasper werd in de basis gezet. Toen begon het spel te lopen. Na punten van onder anderen Jasper werd Duitsland uiteindelijk verslagen.
Komende week volgt in het Russische Jekaterinenburg de laatste pouleronde. Nederlând speelt daar dan tegen Thailand, de Verenigde Staten en Rusland, maar kan zich dan niet meer plaatsen voor de Final Six. Nederland zal zich deze zomer voornamelijk op de Olympische kwalificatie richten, begin augustus in Italië, en het EK.