'Mascotte' Gerard Bos ziet Amerikaanse St. Louis Blues kampioen worden

Gerard Bos uit Leeuwarden is door het dolle heen, nu zijn favoriete ijshockeyteam, de St. Louis Blues, voor het eerst in de historie kampioen van de National Hockey League-competitie is geworden. De ploeg won in de finale van de Boston Bruins met 4-1. Sportverslaggever Bos is al langer groot fan van de kleine, in Nederland onbekende ploeg.
Gerard Bos
Toen die kans maakte op het kampioenschap, begonnen vrienden van Bos een crowdfundingsactie om de reis naar Amerika mogelijk te maken. Hij kreeg zoveel giften, dat hij ook andere wedstrijden kon bijwonen. Hij werd ervoor uitgenodigd of mensen legden geld voor een kaartje in, vaak met heel persoonlijke verhalen. Bos werd een lokale bekendheid door alle media-optredens.
Door de winst wordt hij nu door sommige spelers gezien als een mascotte. Bos zelf is aardig onder de indruk van al het enthousiasme onder de supporters. De sfeer onder de wedstrijden is volgens hem geweldig. Hij vergelijkt het met de sfeer en spanning tijdens WK-wedstrijden van het Oranje-elftal.