Cambuur-directeur De Graaf: "Dit is vervelend voor de club"

Het is niet goed voor SC Cambuur dat drie van de vier leden van de raad van commissarissen opstappen. Dat vindt algemeen directeur Ard de Graaf van de Leeuwarder voetbalclub. Hij wil niet inhoudelijk reageren op het hoe en waarom, maar geeft wel aan dat dit schade toebrengt: "Dit is vervelend voor de club."
Ard de Graaf oer kommissarissen
Het opstappen van RvC-voorzitter Johan Schikker, Rudy Douma en Jan Koster is niet over één nacht ijs gegaan, zo zegt De Graaf. "Dit speelt al een tijdje. Dit is na een bepaalde periode de slotsom. We hebben niet met modder gegooid of elkaar de hersens in geslagen. Maar dit is de uitkomst. Het is niet leuk, maar het is zoals het is."
De Graaf wil niets over de achtergronden zeggen. Hij verwijst naar de verklaring die de partijen hebben gegeven en die te lezen is op de website van de club. "We laten het bij een verschil van inzicht, daar geven we inhoudelijk geen toelichting op. Dat hebben we afgesproken met het stichtingsbestuur, de raad van commissarissen en de directie, dus daar houd ik me ook aan. Het is duidelijk dat dit vervelend is voor de club en voor mensen", vertelt De Graaf.
De raad van commissarissen gaat eerst verder met drie mensen. Bert Hollander zat er al in en blijft zitten. Jan Koster draagt de komende maanden zijn taken over en zal in de zomer afscheid nemen. Gerrit Krol, oud-wethouder van Leeuwarden en oud-burgemeester van Het Bildt, zat al in het stichtingsbestuur en neemt ook plaats in de RvC.
Het stichtingsbestuur bestaat naast Krol út Hayo Apotheker, Dirk Bootsma, Cees Anceaux, Dirk Visser en Cees Jansma.
© Omrop Fryslân
Voor de besluiten die moeten worden genomen bij Cambuur, heeft het opstappen van de commissarissen geen invloed. "De raad van commissarissen is op kracht, want ze zijn met zijn drieën. Het stichtingsbestuur zit daarboven. Alles kan functioneren zoals het moet en we kunnen alle beslissingen nemen, die we moeten nemen", zo zegt De Graaf. "De pijn moet je nemen met elkaar en we moeten nu door om de club op het nieuwe seizoen voor te bereiden."

Raad van commissarissen

De leden van de raad van commissarissen willen allemaal niet reageren. Dat is afgesproken, samen met de directie en het stichtingsbestuur, zeggen ze.