Urban Trail Leeuwarden krijgt vervolg

De eerste Leeuwarder 'Urban Trail' die vorig jaar voor het eerst werd gehouden, krijgt een vervolg. Zondag 23 juni begint de tweede editie van het hardloopevenement. Vorig jaar was de Urban Trail met 2.000 deelnemers volledig uitverkocht. De route gaat dwars door de binnenstad van Leeuwarden.
De Urban Trail yn 2018 © organisaasje Urban Trail Leeuwarden
De 'KLM Urban Trail' gaat bij een aantal Leeuwarder bedrijven naar binnen. Deelnemers rennen of wandelen dwars door de gebouwen heen. De route gaat onder meer via hotel Post-Plaza, de Blokhuispoort, het keramiekmuseum Princessehof, Neushoorn en langs de kazerne van de brandweer.

Inschrijving

Volgens Remco Bruijns van de organisatie is het advies om niet te lang te wachten met het inschrijven voor het evenement. "Deelnemers kunnen bij inschrijving kiezen voor hardlopen of wandelen. Op het parcours is het nog mogelijk om te kiezen voor de 5 km of 10 km bij de splitsing. De start- en finishlocatie is voor iedereen gelijk", zegt Bruijns.
De 'KLM Urban Trail' is een landelijk hardloopconcept dat volgens de organisatie steeds populairder wordt. Dit jaar vinden er edities plaats in Zwolle, Rotterdam, Groningen, Amsterdam, Eindhoven, Maastricht, Haarlem, Den Haag en Den Bosch.
De Urban Trail yn 2018 © organisaasje Urban Trail