Cambuur en Zwolle nog niet akkoord over Mous, Jansen weg

Er is nog geen sprake van een akkoord tussen SC Cambuur en PEC Zwolle over een overstap van keeper Xavier Mous. De eredivisieploeg wil Mous graag overnemen van Cambuur, maar de doelman staat nog een jaar onder contract en dus kunnen de Leeuwarders geld vragen. "We zitten nog ver uit elkaar", laat technisch manager Foeke Booy van Cambuur weten.
© Orange Pictures
Cambuur is niet van plan om hun uitblinker van het afgelopen seizoen zomaar te laten gaan. De club heeft zelfs aan zijn zaakwaarnemer laten weten dat ze zijn contract, dat nu nog loopt tot en met de zomer van 2020, willen openbreken en verlengen. Maar omdat PEC Zwolle in de eredivisie speelt, ziet Mous een overstap wel zitten.
De club uit Zwolle moet dan wel met een flink bedrag over de brug komen. "Wij zijn duidelijk in wat we willen hebben. Het zit nog ver uit elkaar", zegt Booy. Beide partijen blijven wel met elkaar in gesprek.
Laten we duidelijk zijn dat we Xavier het liefste houden
Foeke Booy, technisch manager van Cambuur
Omdat er al langer geruchten de ronde doen dat Mous mogelijk vertrekt, houdt Cambuur de ogen open voor andere keepers. Nick Olij staat op het lijstje, maar hij tekende kortgeleden bij NAC Breda. Daarom gaat de zoektocht van Booy en Cambuur verder. "Wij zijn niet blind voor andere keepers, maar laten we duidelijk zijn dat we Xavier het liefste houden."

Kevin Jansen

Cambuur maakte woensdag bekend dat ze Jamie Jacobs overneemt van Jong AZ. Dat betekent voor Kevin Jansen dat hij niet terugkeert in het Cambuur Stadion. De middenvelder stapte in de winterstop over van NEC en tekende een contract voor een half jaar in Leeuwarden. Nu er met Jacobs een nieuwe middenvelder komt, is het zeker dat Jansen zijn laatste wedstrijd in het geel-blauw heeft gespeeld. Hij krijgt geen nieuwe aanbieding van Cambuur."