Rustpunt 'Nocht en Wille' opent deuren voor fietsers en wandelaars bij Terband

Even bijkomen van het fietsen of een sanitaire stop maken? Dat kan voortaan bij diverse rustplaatsen die woensdag zijn geopend. Provincie Fryslân en de vijf gemeenten van Zuidoost-Fryslân willen de Friese Wouden meer toeristisch maken en recreatief verbeteren. Dit wordt onder andere gedaan met rustpunten voor fietsers en wandelaars, waaronder in Terband.
Rustpuntennetwerk De Friese Wouden
Het is vaak druk met fietsers en wandelaars voor de deur bij Erica Kroes. Ze woont in Terband bij natuurgebied de Deelen en opent haar rustplaats 'Nocht en Wille'. Een rustplaats is net iets anders dan gewoon een picknicktafel en een afvalbak langs een fietspad.
"Het is gezelliger. Mensen kunnen even een bake=je koffie zetten, of thee natuurlijk", zegt Erica Kroes. "Ook kunnen mensen hier hun fiets opladen of even naar de wc", vertelt ze. "Ik wilde altijd al een theetuin, maar daar heb ik geen tijd voor. Een rustpunt is daarom geschikt. De mensen kunnen zichzelf redden, maar als ik wel even gezellig wil praten, dan kan dat ook."
Verslaggever Maaike van der Hoek is bij Erica Kroes en haar rustpunt
De rustplaats van Kroes werd woensdagochtend geopend door Hans Broekhuizen van toerisme en recreatie van de gemeente Heerenveen. Wethouders van buurgemeenten Opsterland, Smallingerland, Ooststellingwerf en Weststellingwerf waren hier ook bij aanwezig.
De vijf gemeenten en de provincie Fryslân zijn bezig de regio Friese Wouden in drie jaar te versterken wat toerisme betreft.
Erica Kroes vertelt wat er allemaal te zien en te doen is bij haar rustpunt