Vrachtwagen botst op brug in Aldtsjerk

De brug in de Van Sminiaweg in Aldtsjerk is dinsdag afgesloten geweest nadat er die ochtend een vrachtwagen tegenaan was gereden. Daarna kon zowel het verkeer over de weg als het scheepvaartverkeer de brug niet gebruiken.
De bovenbouw van de brug raakte zo zwaar beschadigd dat die meteen weggehaald is © Omrop Fryslân, Aise van Beets
Door de aanrijding werd de bovenbouw van de brug zo zwaar beschadigd dat er gevaar voor instorting was. De volledige bovenbouw van de brug werd daarom dinsdag nog weggehaald, om te worden gerepareerd. Terwijl de bovenbouw weg werd gehaald was de brug gesloten voor verkeer.
Hoelang het duurt voordat de bovenbouw weer gerepareerd is, is volgens de gemeente niet te zeggen. Het scheepvaartverkeer kan de brug tot die tijd niet gebruiken.
De brug voor het ongeluk © Omrop Fryslân

Niet voor het eerst

Het is niet voor het eerst dat er problemen zijn met de brug in Aldtsjerk. Eind mei kwam een auto tussen de brug en de slagbomen terecht, waarna het contragewicht schade aan de auto veroorzaakte.
In 2017 was er ook opschudding over de brug. Buschauffeurs van Arriva gaven toen aan dat de brug eigenlijk te smal was voor de grote bussen. Sommige chauffeurs hadden grote moeite met de draai die gemaakt moest worden, met veel schade tot gevolg. Al verschillende ramen van bussen sneuvelden.
© Omrop Fryslân, Aise van Beets