Hoe is de fietselfstedentocht te volgen?

Op Pinkstermaandag 10 juni is het de dag dat duizenden fanatieke fietsers van stad naar stad fietsen. Om 05.00 uur 's ochtends begint de Fietselfstedentocht en Omrop Fryslân is natuurlijk ook aanwezig bij de tocht! Op radio, televisie en online zijn de fietsers van 08.00 uur te volgen in hun 235 kilometer lange tocht van Bolsward tot Bolsward.
© Omrop Fryslân, Hayo Bootsma
Vanaf 08.00 uur 's ochtends doet Omrop Fryslân verslag van het fietsevenement op radio en televisie. Eerst 's ochtends vanuit Dokkum, 's middags kijkt Omrop Fryslân bij de stempelpost in Oudemirdum. Verder is de rijdende verslaggever Lennie Bronsveld op pad om in verschillende steden het evenement te verslaan.
Op televisie, Omropfryslan.nl en de Omrop-app zijn de hele dag live beelden te zien van de fietsers. Iedereen kan op Pinkstermaandag berichten insturen via de Omrop-app. De ingestuurde berichten komen voorbij op televisie.

Volg het online

Een speciaal team van social media is de hele dag op pad om de tocht online in beeld te brengen. De stempelposten in de verschillende plaatsen worden goed in de gaten gehouden en ook de reacties van de deelnemers zijn terug te vinden op social media. Zowel op Facebook, Instagram en Twitter is de tocht van begin tot eind te volgen.

Warm onthaal

Vanaf 18.20 uur kijkt presentator Roelof Lousma bij de finish hoe de fietsers aankomen in Bolsward en hoe het met hun gesteld is. Naast de verslaggeving zijn er ook reportages te zien van verschillende deelnemers.