Familie uit Wergea is zes weken in Italië om een camping te runnen

Ze hadden er wel eens grappen over gemaakt, maar nu zal het toch echt gebeuren. De familie Dijkstra uit Wergea is naar Italië om daar zes weken op een camping te helpen. In Sneon yn Fryslân vertelde Jacob Dijkstra over hoe ze op het idee zijn gekomen en wat ze ervan verwachten.
© Dijkstra
Het idee kwam niet zomaar uit de lucht vallen. "Wij houden wel van het campingleven. Als wij op vakantie waren, hadden we het er voor de lol wel eens over om ergens een camping te beginnen", vertelt Jacob Dijkstra. Ze krijgen nu de kans om dat eens te proberen. "Toevallig hoorden we via bekenden dat eigenaren van een camping in Italië wel wat extra handen konden gebruiken."

Werkzaamheden

Ze hebben hoge verwachtingen van het werk. "We zitten overdag wat in de hangmat met in cocktail, dan sturen we het personeel wat aan', grapt Dijkstra. Hij vertelt dat ze van alles zullen doen. "Het kan het controleren van de waterkwaliteit van het zwembad zijn, het sanitair schoonmaken, en er moet ook limoncello gemaakt worden."
Jacob Dijkstra over het camping-avontuur
'Uitstekend. Bellissimo', zo omschrijft Dijkstra zijn Italiaans. "Mijn vrouw heeft aangeleerd om altijd Fries te praten. Vooral de Italianen verstaan dat blijkbaar. Of ze begrijpen in ieder geval wat er bedoelt wordt."
Of dit experiment een vervolg zal krijgen? "Ik kan nu wel zeggen 'dat gaan we niet doen', maar je weet zoiets niet."
© Google Maps
Het avontuur van de Dijkstra's is de komende weken te volgen in Sneon yn Fryslân.