Hinke Schokker loopt, overgevend en vallend, het WK Trail in Portugal uit

Hinke Schokker uit Eastermar heeft zaterdagmiddag het WK Trail in Portugal uitgelopen. Na een enorm zware 44 kilometer hardlopen door ruig gebied kwam Schokker na meer dan vijf uren over de finish.
© Omrop Fryslân
Hinke Schokker had vooraf nog weinig ervaring met trail. In Portugal deden dit weekeinde 231 mannen en 178 vrouwen uit 53 landen mee aan het WK. Na afloop was Schokker blij dat ze het parcours uit had gelopen, maar helemaal tevreden was ze niet. "Het ging op zich wel goed. Ik heb de finish gehaald, maar het ging wel wat minder dan ik gehoopt had."

Overgeven en vallen

"Ik moest in het begin overgeven en ik voelde me licht in het hoofd. In de eerste zestien kilometer ben ik een keer gevallen, dus ik had het wel zwaar. Daarna ging ik nog wel een paar keer onderuit, maar ik ben wel heel blij dat ik het uitgelopen heb", zegt ze.
Hinke Schokker in Sneon yn Fryslân
Voor Hinke Schokker uit Eastermar was het een bijzondere wedstrijd. "Eigenlijk niet een wedstrijd voor een beginnende trailloper", lacht ze. "De ondergrond is geen zand, maar met name stenen. Dat maakt het zo zwaar. Daardoor was ik niet zo snel als ik gehoopt had."

Regerend wereldkampioen uitgevallen

De Friezin maakt onderdeel uit van het Nederlandse team. Teamgenote en regerend wereldkampioen Ragna Debats moest opgeven en kon haar titel niet verdedigen. Een hoge teamklassering zat er dus niet meer in.
© Hinke Schokker