Storm in Fryslân: vooral omgewaaide bomen en takken

De storm in Fryslân heeft zaterdag rondom in de provincie voor overlast gezorgd. Op meerdere plekken in de provincie zijn bomen omgewaaid en lagen takken op de weg. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.
Min waar yn Fryslân sneon
In het centrum van Workum waren mensen bang dat een grote boom om zou vallen, nadat er al scheuren in waren gekomen door de wind. De brandwacht heeft de boom voor de zekerheid omgezaagd.
Ook was de route naar Wyns enige tijd afgesloten omdat er een boom op de weg lag. De brandweer fan Gytsjerk heeft de boom in stukken gezaagd om de weg weer vrij te maken.

Bomen om in Joure

In Joure zijn er door de harde wind ook twee bomen omgewaaid. Deze exemplaren lagen op de Slachteweg. Het verkeer moest omrijden. Ook daar was de brandweer druk bezig om de bomen in stukken te zagen. De gemeente heeft ervoor gezorgd dat het hout opgeruimd werd.
In Joure belandden zelfs twee bomen op de weg © SrFotografie
In Ryptsjerk raakte een toeschouwer van een voetbalwedstrijd gewond. Tijdens de wedstrijd viel in tak van een boom op een groep supporters. Het slachtoffer is met een snee op het hoofd naar de Dokterswacht gegaan, maar werd daarna toch naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet duidelijk hoe het nu met het slachtoffer gaat.