Gewonde bij ongeluk met quad na motortreffen in Holwerd

Een motorrijder is donderdagavond na het motortreffen op de pier bij Holwerd in botsing gekomen met een quad. De bestuurster van de quad raakte bij het ongeluk gewond.
© ProNews, Kevin v.d. Velde
Volgens omstanders wilde de bestuurster op de quad afslaan. De motorrijder zag dat te laat, waardoor de twee in botsing kwamen. De quad sloeg daardoor over de kop en de motorrijder ging onderuit.
De bestuurster van de quad is door ambulancepersoneel gecontroleerd en voor verdere behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe ernstig de verwondingen zijn is niet bekend, maar volgens de organisatie viel het mee.

Friesche Motor Riders

Op de ontmoeting van de Friesche Motor Riders kwamen donderdagavond honderden mensen af. De ploeg hoopte op 500 motorrijders. Het doel is gehaald, volgens Karel Dikkers van de motorclub zijn er uiteindelijk 560 motors op de pier geweest: "De sfeer was fantastisch en het weer zat ook goed mee."
De organisatie riep vooraf de motorrijders op zich op de openbare weg normaal te gedragen vanwege politiecontroles. Op verschillende locaties stonden politieagenten klaar met laserguns.