Jeroen Otter blijft langer aan als shorttrackbondscoach

Jeroen Otter blijft ook de komende jaren bondscoach van de Nederlandse shorttrackers. Het contract met de Heerenveester coach is verlengd tot en met de Olympische Spelen van 2022 in Peking. Otter heeft sinds 2010 de leiding over de shorttrackploeg.
Jeroen Otter stiet ek de kommende jierren oan it roer fan de shorttrackploech © KNSB
Als de Spelen in 2022 plaatsvinden, is Otter dus al twaalf jaar bondscoach. Maar, volgens hem is de houdbaarheidsdatum nog niet bereikt. "Dat heb ik mezelf ook afgevraagd, maar de resultaten laten zien dat het niet het geval is. Lara van Ruijven wordt op de 500 meter wereldkampioen en Suzanne Schulting die de wereldtitel pakt. Het gevoel dat het nog niet uitgewerkt is, heb ik zelf ook", zo zegt Otter, die het komende shorttrackseizoen vijf nieuwe schaatsers in de nationale ploeg krijgt.
Het gaat om Georgie Dalrymple, Xandra Velzeboer en Selma Poutsma bij de vrouwen. Bij de mannen wordt de selectie aangevuld met Bram Steenaart en Melle van 't Wout.
Jeroen Otter

Friezen in nationale shorttrackselectie

De focus van Otter en de shorttrackploeg zal in de aanloop naar de Olympische Spelen nog meer komen te liggen op de ploegenachtervolging. In 2022 is er naast de relay bij de mannen en bij de vrouwen namelijk ook de mixed relay, met twee mannen en twee vrouwen.
"En dus komt er vijftig procent meer relay bij. Dan is het logisch dat je er meer aan doet", vertelt Otter. Het afgelopen seizoen werd de mixed relay ook al verreden bij sommige wereldbekerwedstrijden.
© Orange Pictures