GroenLeven stopt als hoofdsponsor van Sportclub Heerenveen

Sportclub Heerenveen moet op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Groenleven kan zich niet vinden in de voorwaarden van de club en Sportstad, via tussenpersoon The Green Company. Daarmee verdwijnt de naam van de energie-leverancier na drie seizoenen van het shirt van de eredivisionist.
GroenLeven hâldt op as haadsponsor
GroenLeven laat via woordvoerder Maarten de Groot weten dat ze het jammer vinden dat er een einde komt aan de samenwerking, maar dat ze niet kunnen voldoen aan de eisen van SC Heerenveen en Sportstad in combinatie met de aanbesteding van de zonnepanelen op het stadion. "Aan het aanleggen van de zonnepanelen was een forse verhoging van het sponsorbedrag gekoppeld, bijna een verdubbeling. Dat kwam voor ons als verrassing want dat was niet eerder besproken."
Overeenkomst
Sinds 2016 is GroenLeven hoofdsponsor van SC Heerenveen. Er wordt afgesproken dat GroenLeven 500.000 per jaar betaalt. Bovendien is er een bonus van 250.000 euro per jaar als het de sportclub lukt, via de gemeente Heerenveen, een veld te regelen waarop GroenLeven zonnepanelen kwijt kan. Beide partijen ondertekenen een overeenkomst van drie jaar, met de intentie om, als het contract afloopt, opnieuw met drie jaar te verlengen, tegen marktconforme tarieven.

Relatie onder druk

Eind vorig jaar komt de relatie tussen Heerenveen en GroenLeven onder druk te staan. Volgens de hoofdsponsor zijn er afspraken gemaakt met algemeen directeur Luuc Eisenga dat er zonnepanelen op het Abe Lenstrastadion komen te liggen.
© Orange Pictures
Heerenveen zegt echter dat ze die afspraak niet na kunnen komen, omdat niet de club, maar Sportstad Heerenveen eigenaar is van het stadion. Er is daarna een aanbestedingsprocedure opgestart, waarbij elk bedrijf evenveel kans heeft op de opdracht. "Daar hebben wij ons toen zeker over verbaasd", zegt Maarten de Groot. "Er wordt vanzelfsprekend ook Kroon-leverworst geserveerd in het stadion."

Geen verlenging

Het contract met GroenLeven loopt eind deze maand af. Beide partijen zijn lang met elkaar in gesprek geweest over verlenging. Maar omdat Heerenveen nu een veel hoger sponsorbedrag verlangt, verdwijnt de naam van GroenLeven van het shirt. "We blijven niet het jongetje dat ondanks afwijzingen achter het mooiste meisje aan blijft lopen. Het houdt nu helaas op."
De Groot zegt wel dat GroenLeven blijft verbonden aan SC Heerenveen. "Wij gaan daar vanmiddag over in gesprek, wij blijven sponsor van de club die ons na aan het hart ligt."
SC Heerenveen heeft tot dusver nog niet gereageerd op het verdwijnen van GroenLeven als hoofdsponsor van de club.