Honderden motorrijders treffen elkaar op de pier van Holwerd

Motorliefhebbers kunnen donderdagavond terecht op de pier bij Holwerd. De Friesche Motor Riders houden daar voor de derde keer hun jaarlijkse bijeenkomst. De eerste editie beogn met 155 motoren, maar donderdag worden er wel meer dan 500 deelnemers verwacht.
© Omrop Fryslân
"Het is ontzettend gezellig om heel veel motorrijders te ontmoeten en te kletsen met elkaar. Het leuke aan het evenement is dat het laagdrempelig is. Er wordt niks georganiseerd", vertelt organisator Karel Dikkers van de Friesche Motor Riders. "Het enige dat wordt georganiseerd, is dat motorrijders zich op tien plekken in de provincie verzamelen om gezamenlijk naar de pier te rijden."
Daar kunnen de motorrijders dan de motoren stallen en met elkaar kletsen. "Wat we er extra bij hebben georganiseerd, is dat er een speciale 'klassiekerhoek' komt, waar allemaal mooie motoren staan ouder dan 1990."
Het is eigenlijk een soort van Elfstedentocht voor motorrijders. Maar zo ziet Dikkers het niet. "Het is vanuit de Facebookgroep ontstaan. Het is niet iets dat we echt organiseren. Het leuke aan dit evenement is eigenlijk dat het spontaan vanuit de mensen zelf is ontstaan."
Organisator Karel Dikkers