Zeehondenpup doodgebeten door hond op Terschelling

De zeehondenopvang van Terschelling trof afgelopen weekend de eerste zeehondenpup van het seizoen aan. Het liep echter niet goed af met het beestje. Toen mensen van de opvang zaterdagavond weer langsgingen bij de huiler, bleek dat hij was doodgebeten door een hond.
Zeehondenopvang Terschelling houdt in de gaten waar er op het eiland pups zonder moeder rondzwemmen en helpt die diertjes veilig terug te keren in de vrije natuur. Dit exemplaar werd afgelopen vrijdag gezond aangetroffen ter hoogte van paal 15. De huiler had nog een verse navelstreng en kon dus niet ouder zijn dan 24 uur.
De opvang liet het diertje na inspectie op het strand weer met rust. Diezelfde dag ging de opvang weer langs en toen leek alles goed te gaan. Op zaterdagochtend werd er nog een controle uitgevoerd, maar toen bleek dat het diertje niet meer leefde, omdat het was doodgebeten door een hond.

Boos

Het bericht levert veel emotionele reacties op op Facebook. Veel mensen zijn boos op en roepen op dat hondeneigenaren hun hond aan de lijn moeten houden. Of de gemeente daar gehoor aan zal geven, is niet bekend.
Guus Sweigmann van de zeehondenopvang