70-jarige man komt om bij brand in zorgcomplex in Sint Nicolaasga

Bij een brand in zorgappartementencomplex WilhelminaOord in Sint Nicolaasga is woensdagnacht een 70-jarige bewoner om het leven gekomen. Een verzorger die op de brand afkwam, raakte gewond en is voor controle met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. 26 bewoners in het complex werden uit voorzorg geëvacueerd. Een opgeroepen traumahelikopter hoefde niet in actie te komen.
Bylden Bran sint-nyk
De brand brak rond 22.30 uur uit in een van de appartementen. Over de oorzaak kon de brandweer woensdagnacht nog niks zeggen. De politie is donderdag begonnen met een onderzoek naar de oorzaak van de brand.
Hoewel de brand niet groot was, schaalde de brandweer al snel op naar GRIP 1, vanwege de kwetsbare bewoners en onduidelijkheid over het aantal mensen dat in het gebouw aanwezig was.
Rond 23.30 uur was de brand onder controle. De omliggende appartementen leken niet of niet zwaar beschadigd. Maar de bewoners mochten na de brand niet meteen naar huis, vanwege onderzoek naar eventuele schadelijke stoffen. Rond 00.30 uur mochten alle bewoners weer terugkeren naar hun appartementen.
Deade en ferwûne by brân yn soarchkompleks Sint Nyk