Zusjes Jasper verliezen met volleybalvrouwen in Nations League ook van China

De Nederlandse volleybalvrouwen hebben ook de tweede wedstrijd in Hongkong verloren. Gastland China was in het duel in de Nations League veel te sterk, 3-0 (25-16, 25-19 en 25-19). Bij Nederland startte de Friezin Marit Jasper in de basis, haar jongere zusje Hester Jasper mocht in de tweede en derde set invallen.
Marrit Jasper en Hester Jasper © Timo Jepkema, Omrop Fryslân
Oranje speelde in de eerste set nog aardig en bij een 15-18 tussenstand was de achterstand nog te overbruggen. In de slotfase van de eerste set liep de marge echter snel op. Dankzij een sterke servicereeks van Xia Ding won Chine de openingsset met 25-16.
In set twee kwam Nederland, net als dinsdag tegen Italië, niet op haar beste niveau. Ondanks een aantal mooie punten aan het eind van de set van invalster Hester Jasper ging ook de tweede set naar China: 25-19.
In de derde set mocht Hester Jasper beginnen op de positie van Nicole Oude Luttikhuis. Oranje begon nog goed, maar keek al snel tegen een grote achterstand aan. China kreeg op 24-16 haar eerste wedstrijdpunt, maar benutte die niet direct. Het was Marrit Jasper die nog drie keer tot scoren kwam voordat de ploeg van coach Lang Ping de klus afmaakte: 25-19.
De volleybalsters wonnen twee van de acht wedstrijden in de Nations League, die gebruikt wordt als voorbereiding op het olympisch kwalificatietoernooi en het EK. Donderdag volgt in Hongkong nog een ontmoeting met Japan.