Nick Veenstra wordt nieuwe programmeur poppodium Asteriks

De 27-jarige Leeuwarder Nick Veenstra wordt de nieuwe muziekprogrammeur van poppodium Asteriks. Veenstra volgt Jelle van Gosliga op, die zich bezig gaat houden met zijn eigen zeefdrukstudio Cowboy Killers.
Nick Veenstra © Poppodium Asteriks
Veenstra is bekend als lid van de band The Future's Dust. Verder is hij sinds 2018 programmeur bij het Leeuwarder festival Welcome to the Village. "In Leeuwarden mag nog wel wat meer gebeuren op gebied van bijvoorbeeld hiphop, soul en neoklassiek. Ook is het spannend om met live acts in techno en house te blijven experimenteren onder de vlag van Club Asteriks", laat Veenstra weten.
Ook wil Veenstra bands uit de regio kansen geven: "Een broedplaats in Leeuwarden waar de focus op popcultuur ligt, zou al een mooie aanvulling zijn op bijvoorbeeld de podia en de Academie voor Popcultuur."
Nick heeft een sterke en onderscheidende visie op popcultuur.
Koen Haringa, directeur poppodium Asteriks
"We zijn heel blij met de komst van Nick als nieuwe programmeur", zegt directeur Koen Haringa van Asteriks. "Nick heeft een sterke en onderscheidende visie op de landelijke en regionale popcultuur, mede door zijn ervaring als muzikant. Die nieuwe blik en nieuwe energie is erg welkom bij Asteriks, omdat we in 2019 ons programmaprofiel aan het aanscherpen zijn en op zoek zijn naar een nieuwe locatie."