Onweer en regenbuien zorgen voor schade in Fryslân

Het onweer van dinsdagnacht heeft met name in het oosten van Fryslân tot veel schademeldingen geleid. Bij de brandweer kwamen meldingen binnen uit onder andere Oranjewoud, Opeinde, Beetsterzwaag, Nijelamer, Appelscha, Bakkeveen en Steggerda. In Leeuwarden kwam een tunnel blank te staan.
Waarskea
Op De Biskop in Bakkeveen zijn meerdere bomen omgewaaid. Een daarvan viel door een raam van een woonboerderij. Niemand raakte hierbij gewond.
Flinke regenbuien zorgden ervoor dat in Leeuwarden een tunnel blank kwam te staan. De putten konden al het regenwater niet verwerken, waardoor de tunnel tussen de Uranusweg en de Plutoweg onder water kwam te staan.
Tonger op De Lemmer © CAMJO media / Stefan Postema
Het dak van een boerderij aan de Pipergeawei in Steggerda is door brand verloren gegaan. Het is niet bekend of het onweer de oorzaak was. De brandweer schaalde op naar middelbrand. Meerdere korpsen zorgden ervoor dat niet de hele boerderij in vlammen opging.
Brân yn it dak fan in wenpleats yn Steggerda © René Wiegmink / ProNews
Om uitbreiding van het vuur te voorkomen, is met in hoogwerker het dak voor een gedeelte gesloopt. Een persoon is door ambulancepersoneel gecontroleerd. Bij de brand kwam veel rook vrij. De weg was daarom een tijdlang afgesloten.