Kaatsen in Central Park New York: "Eigenlijk hebben we allemaal gewonnen"

Een vriendenploeg uit Wergea maakt een oude droom waar: kaatsen in Central Park in New York. Vandaag was het eindelijk zover. Hoe is het gegaan?
Jaren geleden kwamen ze op het idee om te kaatsen in Central Park, toen ze op stap waren zei iemand: "Het lijkt mij mooi om 's ochtends met de Concorde naar New York te gaan, dan kaatsen in Central Park, met de Concorde (een supersonisch vliegtuig) terug, en dan zaterdagavond gewoon weer naar de kroeg." Dat is intussen 30 jaar geleden. Iedere maand stopte iedereen van de groep een tientje in de pot en nu was het dan eindelijk zover, na dertig jaar sparen. Maandag hebben ze het gedaan. Hoe was het?
"We konden niet terecht op de het veldje dat we op het oog hadden", vertelt Egon Sinnema die we in New York aan de telefoon hebben. "Daar was een honkbalwedstrijd bezig met scheidsrechter. Toen moesten we een andere plek zoeken. Een paar kilometer verderop zagen we een veld zo groot als wel zes voetbalvelden. Het was nog niet open. We moesten wachten tot we erop konden. Maar toen we er dan eindelijk op konden, hebben we snel de linten gepakt en de perken gelegd. En toen zijn we begonnen."
Eigenlijk hebben we alle vier gewonnen.
Egon Sinnema
"Het was prachtig om daar te staan. Het was echt mooi. We hebben een partijtje gespeeld. Twee hebben gewonnen en twee verloren. Maar eigenlijk hebben we alle vier gewonnen."
Of de Amerikanen ook reageren op het kaatsen? "De voorbijgangers zagen wel heel even naar ons. Dat wij met de hand slaan, vonden ze bijzonder. Maar al snel liepen ze ook weer verder, want ze zien hier heel veel aparte dingen."
© Eigen foto
Na afloop hebben de mannen er bij de kantine van het honkbalveld één op genomen. Dinsdagavond gaan ze naar een honkbalwedstrijd en woensdag weer terug. Sinnema is blij dat ze het gedaan hebben: "In die dertig jaar heb ik weleens gedacht dat het er nooit van zou komen. Maar op een gegeven moment hebben we het toch doorgezet."
Luister naar Egon Sinnema