Nieuwe kledinguitleen in Balk nog groter dan voorganger in Joure

Balk is een nieuwe, grote kledinguitleen rijker. Het bedrijf heeft alle artikelen overgenomen van de uitleen in Joure, die er na dertig jaar mee stopte. Daarmee is een wens uitgekomen van veel mensen, die hun plek kwijtraakten waar ze goedkoop toneelkleding of een outfit voor een feestje konden halen.
Kleanutlien Balk
Bij het inleveren van toneelspullen in Joure kwam een groep Balksters erachter dat ze daar voor de laatste keer terecht konden voor hun outfits. Dat vonden ze niet kunnen, dus werd er gekeken of ze zelf met de uitleen konden doorgaan. Deze keer wel in Balk, want alle vrijwilligers komen uit de omgeving van het dorp.
© Omrop Fryslân, Jeroen Boersma
Met 125 vierkante meter en meer dan 6.000 artikelen is de uitleen veel groter dan de voorganger in Joure. Dat komt omdat er ook veel spullen zijn overgenomen van de overleden Johan Huisman, een beroemde Balkster die voor bijvoorbeeld de Balkster Gondelvaart outfits had.
Momenteel staan er zelfs nog dozen met spullen bij sommige vrijwilligers thuis, omdat er niet voldoende ruimte is. Dat moet in december veranderen, als ook de bovenverdieping van het pand beschikbaar komt.
© Omrop Fryslân, Jeroen Boersma
De kledinguitleen in Balk gaat elke dinsdag open van 14.00 tot 20.00 uur en elke donderdag van 14.00 tot 17.00 uur.
Verslaggever Jeroen Boersma verkleed als paus © Omrop Fryslân, Jeroen Boersma
Verslaggever Jeroen Boersma is bij de nieuwe kledinguitleen in Balk (1)
Verslaggever Jeroen Boersma is bij de nieuwe kledinguitleen in Balk (2)