Verbinding in Prokkelweek: "Wij zijn ook gewoon mensen"

Schilderen, koken, een speurtocht maken. Dat zijn activiteiten in de 'Prokkelweek'. Mensen met en zonder een verstandelijke beperking komen tijdens deze week bijeen in Joure voor een 'prikkelende' ontmoeting.
Prokkelwike
"De bedoeling van de Prokkelweek is mensen met elkaar te verbinden", vertelt Rebekka de Jager-Houwer van Talant. Het is derde keer dat Talant de Prokkelweek organiseert. Dit jaar doen ze het samen met de sportopleiding CIOS van het Friesland College. Op deze wijze werken verschillende organisaties aan verbinding. De leerlingen van het CIOS organiseren de activiteiten voor hun examens. Janice Koopman van het CIOS is een van de organisatoren. Ze beleeft veel plezier aan de opdracht. "Iedereen is zo dankbaar. Iedereen is zo enthousiast. Het is echt supermooi."
© Pim Goeman
Marieke Vermaning is een van de deelnemers. Ze vindt de activiteiten prachtig. "Ik vind het heel leuk. Vaak wordt gezegd dat mensen met een beperking vreemd zijn. Maar nu zie je dat mensen met en zonder beperking met elkaar in contact komen. Zo kunnen we laten zien dat we gewoon redelijk normaal zijn", zegt Vermaning.
'Prokkelen' kan op verschillende gebieden: op het werk, in de vrije tijd, in de wijk, maar ook op school. De Prokkelweek is een initiatief van het CIOS en van Talant.
Janice Koopman van het CIOS over de Prokkelweek