Politie-agent springt op 'geleende' fiets om tasjesdief aan te houden

De politie heeft maandagmiddag een 39-jarige man kunnen aanhouden in Leeuwarden. De man had eerder op de dag een tas uit de fietsmand van een 14-jarig meisje gestolen. Kort daarna maakte hij gebruik van haar bankpas.
© De Vries Media
De eigenaar van de winkel waar de verdachte de bankpas gebruikte, verleende meteen zijn medewerking, waardoor er een signalement van de man was.
Later die middag gingen de agenten naar het centrum van Leeuwarden, waar ze de verdachte zagen. Toen hij werd aangesproken, ging hij ervandoor. Een agent rende meteen achter de man aan, maar kon hem niet bijhouden. Daarom moest hij improviseren en besloot hij de fiets van een omstander te lenen.
Na een achtervolging werd de verdachte klemgereden, waarbij hij tegen een politie-auto botste die voor zijn fiets werd stilgezet. Bij de achtervolging raakte niemand gewond. Bij zijn aanhouding bleek de man gestolen spullen bij zich te hebben. Hij is voor verder onderzoek aangehouden.

Grote waardering

Op Facebook schrijft de politie het volgende: "Wij hebben grote waardering voor de geweldige medewerking van winkel waar de pas was gebruikt, de eigenaresse van de fiets en nog meer omstanders die probeerden de verdachte tegen te houden!"