Instagram-ontmoeting Alde Feanen om foto's en meer naamsbekendheid te krijgen

In nationaal park De Alde Feanen is binnenkort een bijzondere ontmoeting. Een grote groep fotografen komt daar over een kleine twee weken bij elkaar voor een zogenaamde Instameet. Iedereen met een Instagram-account en passie voor de natuur kan meedoen. Er zijn al vijftig aanmeldingen, maar er kunnen nog deelnemers bij.
Alde Feanen © Omrop Fryslân, Remco de Vries
De ontmoeting is op zondag 16 juni. De deelnemers kunnen dan foto's maken die ze zelf op Instagram plaatsen. Bijzonder aan deze Instameet is dat er niet alleen gewandeld wordt, maar dat de deelnemers ook met de boot het natuurgebied in kunnen. Ze kunnen kiezen uit een praam, een skûtsje of een sloep. De boten varen allemaal een andere route, zodat de deelnemer een zo groot mogelijke verscheidenheid aan foto's kan maken. Van te voren krijgen de deelnemers tips over natuurfotografie van professionele natuurfotografen.
© Wikimedia Commons
Mensen die meedoen, moeten de foto's plaatsen op Instagram onder de hashtags #aldefeanen #instameet_aldefeanen #mynfryskegea #super_holland. "Doel is dat zoveel mogelijk mensen de foto's zien", vertelt Elizabeth Pilat van de organisatie. "Wij willen een digitale ontploffing van foto's van dit prachtige en fotogenieke natuurgebied. Dat het zich als een olievlek verspreidt en dat het gebied op deze manier bekender wordt bij het publiek."
De deelnemers gaan het gebied in onder leiding van een gids van It Fryske Gea. "Wij denken goed om de natuur. Waar het kwetsbaar is, moeten de deelnemers niet komen."