Admiraliteitsdagen Dokkum krijgen bijzondere start met 'spannende route'

De Admiraliteitsdagen in Dokkum beginnen dit jaar met een nieuw onderdeel op de donderdag: the Challenge of the Admiral. Volgens de organisatie wordt heel Noordoost-Fryslân uitgedaagd om een spannende route af te leggen in en rondom de binnenstad van Dokkum, waarbij de deelnemers op gekste plekken komen. Iedereen kan meedoen: schoolkinderen, jeugd en volwassenen.
© Marit Anker
De Challenge is een op zichzelf staand evenement binnen de Admiraliteitsdagen, met een eigen budget en twee grote sponsoren: De Friesland en de NAM. Vanwege het nieuwe onderdeel zijn de eerste foodtrucks al op donderdag open. En het reuzenrad draait dan ook al. Zo telt de hele donderdag mee met het evenement, zegt de organisatie die er erg blij mee is.
De eerste schepen hebben zich ondertussen al ingeschreven voor de Admiraliteitsdagen. De organisatie denkt erover na om ook activiteiten op de schepen te houden. Het festival krijgt ook een eigen biersoort en er wordt een speciaal ijsje ontwikkeld. De Admiraliteitsdagen zijn dit jaar op 5, 6, 7 en 8 september.