Hennepactie: moederplanten in boothuis Terherne, grote vangst in Harkema

Bij een grote actie van de politie in Fryslân zijn twaalf locaties doorzocht. Er zijn drie verdachten aangehouden en drie grote kwekerijen opgerold.
Plysje hâldt grutte aksje nei himp
De hoofdverdachte is opgepakt in zijn woonplaats Terherne. Zijn hennepkwekerij wordt gezien als de spil van de kwekerijen die maandag zijn opgerold. De kwekerij zit op een vrij unieke locatie, vertelt Marja Doosje, chef van het basisteam van de Politie Sneek. Het gaat om een jachtwerf waar ook boten verhuurd worden en waar boten liggen. De politie kreeg de afgelopen tijd van meerdere kanten tips dat daar wat aan de hand was. Er kwamen ook tips binnen op Meld Misdaad Anoniem
De grootste hennepkwekerij zat in een oude loods aan de Reitsmastrjitte in Harkema. Daar trof de politie 3726 hennepplanten aan. Verder werden in bedrijfsloodsen op industrieterreinen in Heerenveen en Leeuwarden growshops ontmanteld. Daar lagen artikelen die gebruikt worden voor het laten groeien van hennep.
In Drachten werd een kwekerij in een woning aangetroffen. Ook daar is iemand aangehouden. Er zijn ook woningen doorzocht in Leeuwarden, Harkema en Heerenveen. Mogelijk volgen er nog meer aanhoudingen.