Greidhoek'Festival in Wommels stopt; dit jaar is de laatste editie

Het Greidhoek'Festival in Wommels stopt. Op 7 september is de negende en laatste editie. Het Greidhoek'Festival is ontstaan vanuit een benefiet-muziekavond voor zwembad de Klomp in Wommels, acht jaar geleden. Er staat altijd muziek op het programma, maar er is ook ruimte voor kunst.
© www.greidhoekefestival.nl
De organisatie maakte vrijdag op een avond voor vrijwilligers en sponsors bekend dat het Greidhoek'Festival dit jaar voor het laatst is. En dat kwam voor de meesten als een grote verrassing.
"Het is mooi geweest", legt voorzitter Lukas Offinga uit. "Het is ontstaan uit Klomprock en flink uitgebreid, met een enthousiaste groep hebben we geweldige ideeën gehad en er kwamen ook steeds meer mensen, maar we denken dat we in herhaling vallen als we doorgaan. We moeten nu iets anders en willen een nieuwe weg inslaan."
Het thema dit jaar is: Bob is dood, leve Bob. Daarmee verwijst het festival naar de schilder Bob Ross die niet al te moeilijk deed.
Het nieuws kwam de vrijwilligers, donateurs en vrienden onverwacht. "Dat was even schrikken, ze waren teleurgesteld en zijn er altijd bij betrokken geweest. Maar we zeggen niet voor niets 'leve Bob'. Dus na de laatste editie zullen we naar de mogelijkheden kijken, misschien moeten we weer terug naar het begin, toen het wat kleiner was." Maar als er mensen zijn die vinden dat het zo moet blijven, dan kunnen die zich melden bij Offinga.