Sneek Wit-Zwart verliest en promoveert niet naar de hoofdklasse

Sneek Wit-Zwart heeft zondag in de tweede ronde van de nacompetitie verloren van vv DHC uit Delft. In Sneek werd het 1-3. Door het verlies maakt de club geen kans meer om te promoveren naar de hoofdklasse.
© Snits Wyt Swart
In het begin van de wedstrijd kregen beide teams wel kansjes, maar de eerste goal was voor DHC. Na twaalf minuten maakte Quinten van der Kraay de 0-1. In de extra tijd van de eerste helft werd het ook nog 0-2, nadat Han Miedema een overtreding begin in het zestienmetergebied. Joey Emmerik verzilverde de strafschop.
Vijf minuten na rust kregen de Snekers ook een penalty, nadat een DHC'er hands maakte. Gerben Visser schoot de bal in de goal en zette daarmee de 1-2 op het scorebord. Nog geen tien minuten later maakte Jessy Nauman de 1-3. Daarna ging Sneek Wit-Zwart nog wel in de aanval, maar ze kwamen niet meer tot scoren.

Geen terugkeer naar de hoofdklasse

Sneek Wit-Zwart eindigde dit jaar als tweede in de eerste klasse F en won daarbij ook twee periodes. Via nacompetitie wilden de Snekers terugkeren in de hoofdklasse, waar zij vorig seizoen uit degradeerden. Met het verlies van zondag komt een einde aan die droom.