Gert-Anne van der Bos: "Dronryp mooiste overwinning van dit seizoen"

"Als je kijkt naar de partijen van vandaag, dan was dit de mooiste overwinning van het seizoen." Dat zei Gert-Anne van der Bos zondagmiddag na zijn overwinning in Dronrijp. Met Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra won hij voor alweer de vijfde keer op rij.
Gert-Anne van der Bos
Met name de partij in de tweede omloop was nog spannend voor partuur Van der Bos. "Gister kaatsten we ook al een partij tegen Bauke Triemstra c.s. Die kaatsten toen ook goed. Dus dan weet je: we moeten aan de bak."

Vijf keer op rij

Met de overwinning in Dronryp staat de teller nu op vijf overwinningen op rij voor Van der Bos, Triemstra en Steenstra. Maar heeft het partuur nu ook extra druk? "Daar zijn we eigenlijk niet mee bezig. We willen wel winnen, daar trainen we natuurlijk ook voor. Maar extra druk? Nee, we zien wel waar het eindigt."
Sjoerd de Jong
In de finale in Dronryp won het partuur met 5-2 en 6-0 van Pieter Jan Plat en Sjoerd de Jong. Volgens De Jong is het verschil met het winnende partuur op dit moment gewoon te groot. "Zij maken minder fouten dan de tegenstanders en wij slaan teveel buiten."
"Als we moeten winnen, dan moet alles goed gaan. Wij waren in de finale ook niet in onze beste doen. Maar het krachtsverschil is groot en dan maken we teveel fouten."
It lêste earst fan de finale yn Dronryp