Kampioen LDODK verliest, SCO en Mid-Fryslân in de middenmoot

De korfballers van LDODK hebben zaterdagmiddag de laatste competitiewedstrijd verloren van Fortuna. In Delft werd het 18-17. Voor de korfballers uit Gorredijk, die vorige week nog ongeslagen kampioen werden, is het de eerste en enige nederlaag.
© Omrop Fryslân, Freark Wijma
LDODK was na het gelijkspel tegen DOS'46 een week eerder al zeker van het kampioenschap in de Ereklasse A. Ze spelen op 15 juni een kruisfinale tegen de nummer twee van de Ereklasse B, TOP uit Sassenheim.
Ook het tweede team van LDODK gaat kruisfinale spelen. LDODK 2 won in Delft met 21-20 en werd zodoende tweede in de reserve-ereklasse. Opmerkelijk, want na de eerste helft van de veldkompetitie stonden ze in de poule van 6 ploegen nog onderaan. Zij spelen op vrijdag 14 juni om een plek voor de finale voor reserve-teams.

Hoofdklasse A

SCO en Mid-Fryslân kwamen ook in actie. Zij spelen in de Hoofdklasse A. SCO ging op bezoek bij KCC. Daar werd het gelijk: 16-16. Mid-Fryslân won uit bij Oost-Arnhem met 19-22. Beide teams staan in de middenmoot: Mid-Fryslân is vierde met 14 punten, SCO staat vijfde met drie punten minder. Over twee weken spelen ze hun laatste competitiewedstrijd.