Beelden Walk of Fean bij opening al kapot

Twee borstbeelden die onderdeel zijn van de zogenaamde 'Walk of Fean' in Heerenveen zijn voor de officiële opening al kapot. Het is niet duidelijk of er sprake is van vernieling gaat. Het gaat om de beelden van Ireen Wüst en Sjoerd Feenstra.
Bylden Walk of Fean by iepening al stikken
Silke Lettinga van stichting 'n Gouden Plak, initiatiefnemer van de route, spreekt van een domper. "De beelden zouden hufterproof moeten zijn. We moeten dan ook goed uit laten zoeken wat er precies gebeuird is. We zoeken contact met de fabrikant. Maar op de dag dat je zo'n route opent, wil je zulk nieuws niet hebben.,"
© Omrop Fryslân, Hayo Bootsma
De Walk of Fean is een initiatief van promotiestichting 'n Gouden Plak. Zij wilden de drie locaties graag met elkaar verbinden. Belangrijk was ook dat de mensen mee zouden krijgen wat ze gedaan hebben als sporter. Het resultaat is een route langs achttien borstbeelden. Bij elk beeld kun je met een app de sport tot leven brengen. "Je komt dan in augmented reality. Dat brengt de persoon tot leven", zegt Frank van Hout van stichting 'n Gouden Plak
De beelden staan bij bankjes. Die zijn gemaakt van duurzame materialen. Behalve van Ireen Wüst en Sjoerd Feenstra zijn er ook beelden van onder andere Foppe de Haan, Riemer van der Velde en Epke Zonderland.