Wandelelfstedentocht dag 5: Oeble Bouma

De Wandelelfstedentocht is weer begonnen. Dinsdag zijn 650 wandelaars begonnen aan de grootste wandeltocht van Fryslân. Via WhatsApp hebben we alle dagen contact met een aantal wandelaars. Zij laten ons zien hoe zij de 'tocht der tochten' beleven. Op deze laatste Elfstedendag WhatsAppen wij met Oeble Bouma.
Oeble aan het eind van de eerste dag van de Wandelelfstedentocht © Eigen foto
Met zijn collega's van de politie in Noord-Nederland wandelde Oeble de eerste paar dagen op. De laatste drie dagen loopt hij samen met zijn dochter. Aan ervaring geen gebrek: de Nijmeegse Vierdaagse heeft Oeble ook al 35 keer gelopen. De Wandelelfstedentocht doet hij nu voor de vierde keer.
Via WhatsApp houdt Oeble ons op de hoogte van zijn wandeltocht. Hieronder kunt u dit WhatsApp-gesprek bekijken. Klik eerst op 'Enter Story', dan op 'Meet your interviewees' en als laatste op Oeble zijn naam. Nu kunt u meekijken met ons WhatsApp-gesprek met Oeble. U kunt elke keer klikken op de blauwe tekstballon onderin om verder te gaan in het WhatsApp-gesprek.
Gebruikers van de Omrop-app kunnen het WhatsApp-gesprek via deze link bekijken.
Van dinsdag 28 mei tot en met zaterdag 1 juni is de Wandelelfstedentocht. Aan de tocht, die vijf dagen duurt en in totaal 207 kilometer lang is, doen 650 wandelaars mee. Alle dagen hebben wij via WhatsApp contact met een aantal wandelaars die ons op de hoogte houden van hun tocht door de 11 Friese steden.