Meer dan 2.000 mensen tekenen petitie tegen recreatiecomplex Oost-Terschelling

De eigenaar van de manege in de polder op Oost-Terschelling wil een recreatiecomplex van tien meter hoog bouwen op zijn terrein. Bewoners in de buurt zijn een petitie begonnen om dat tegen te houden.
© Margriet Blees
De petitie tegen de bouw van het complex is meer dan 2.000 keer ondertekend. Ook gasten van Terschelling steunen de actie, blijkt uit de reacties op de actiepagina op internet.

Gebied voor weidevogels

De gemeente heeft eerder al een aanvraag voor het recreatiecomplex afgewezen, maar de eigenaar van de manege heeft eind maart een nieuwe aanvraag gedaan. De polder op Oost-Terschelling is ook een gebied voor weidevogels.
De gemeente Terschelling is bezig om met een nieuw bestemmingsplan te voorkomen dat er op de plaats van van de manege gebouwd kan worden. Eind maart is er een voorbereidsbesluit over genomen. Een paar dagen voor dat besluit is er een nieuwe aanvraag gekomen voor de bouw van het complex.

Niet gerust op goede afloop

De actievoerders zijn niet gerust op een goede afloop, ook al is de gemeente tegen de plannen. "Uiteindelijk kan de eigenaar doorprocederen tot de Raad van State en dan weet je niet wat de uitkomst wordt", zegt Margriet Blees, één van de actievoerende omwonenden.
Wij gaan door tot de projectontwikkelaar stopt.
Margriet Blees
De juridische vraag spitst zich toe op wat een manege eigenlijk is, legt Margriet Blees uit. Is het een overdekte, winterproof paardrijgelegenheid met alle faciliteiten van dien of een zandbak buiten. De projectontwikkelaar wil de huidige manege afbreken en in de plaats daarvan een groot hotel bouwen met als paardenfaciliteit alleen een buiten rijbak.Dit hotel past niet in het karakter van Oost Terschelling, vindt zij. Met dit soort argumenten iets bouwen dat onomkeerbaar is, mag niet gebeuren."Wij gaan door tot de projectontwikkelaar stopt."