Antonius Zorggroep schrijft wel positief resultaat

De Antonius Zorggroep, met een ziekenhuis in Sneek, heeft in 2018 een positief resultaat van 4,8 miljoen euro geboekt. Het is het tweede jaar op rij dat de zorggroep zwarte cijfers schrijft. In 2017 was er een saldo van 4,5 miljoen euro in de plus.
© Omrop Fryslân, Bauke Deelstra
De Antonius Zorggroep kreeg in 2018 meer patiënten naar het faillissement van de MS IJsselmeerziekenhuizen in Emmeloord. Ook is er meer gekeken naar de beheersing van de kosten. Er zal de komende jaren geïnvesteerd kunnen worden in medewerkers, medische apparatuur en e-health.
De komende jaren werkt de zorggroep ook om meer zorg aan te bieden bij de mensen thuis, zegt Sandra Timmermans van de Raad van het Bestuur. "Zorg in het ziekenhuis als het moet, thuis als het kan. We gaan dit doen met onze eigen mensen, binnen onze eigen organisatie, met ziekenhuis en thuiszorg."
Eerder op vrijdag werd bekend dat het Leeuwarder ziekenhuis MCL juist miljoenen moeten bezuinigen om uit de rode cijfers te komen. Het MCL maakte een verlies van 2,3 miljoen euro over 2018.