Wandelelfstedentocht dag 3: Joeri Planting

De Wandelelfstedentocht is weer begonnen. Dinsdag zijn 650 wandelaars begonnen aan de grootste wandeltocht van Fryslân. Via WhatsApp hebben we alle dagen contact met een aantal wandelaars. Zij laten ons zien hoe zij de 'tocht der tochten' beleven. Het is nu de derde wandeldag. Ons WhatsApp-gesprek is vandaag met Joeri Planting.
Joeri (rechts) en Sippie bij Sleat, de finishplek van de eerste Elfstedendag. © Eigen foto
De 27-jarige Joeri zit in het voorlaatste jaar van de studie Interaction Technology. Hij woont in Enschede, waar hij ook studeert. Voor zijn eerste Wandelelfstedentocht komt deze Fries even terug in Fryslân. Toen een kennis tegen hem zei dat hij de Wandelelfstedentocht toch niet zou kunnen uitlopen, moest hij natuurlijk het tegendeel bewijzen.
Via WhatsApp houdt Joeri ons op de hoogte van zijn wandeltocht. Hieronder kunt u dit WhatsApp-gesprek bekijken. Klik eerst op 'Enter Story', dan op 'Meet your interviewees' en als laatste op Joeri's naam. Nu kunt u meekijken met ons WhatsApp-gesprek met Joeri. U kunt elke keer klikken op de blauwe tekstballon onderin om verder te gaan in het WhatsApp-gesprek.
Gebruikers van de Omrop-app kunnen het WhatsApp-gesprek via deze link bekijken.
Van dinsdag 28 mei tot en met zaterdag 1 juni is de Wandelelfstedentocht. Aan de tocht, die vijf dagen duurt en in totaal 207 kilometer lang is, doen 650 wandelaars mee. Alle dagen hebben wij via WhatsApp contact met een aantal wandelaars die ons op de hoogte houden van hun tocht door de 11 Friese steden.