Hoog bezoek bij première theaterstuk Titus in Dokkum

Hoog bezoek bij de eerste voorstelling van het muziektheaterstuk Titus aanstaande vrijdag in de Dokkumer Bonifatiuskapel. Eregast is de Spaanse prior-generaal Fernando Millàn Romeral. Hij is de overste van de internationale Karmelorde. Dat is de kloosterorde waar Titus Brandsma lid van was.
© Bote Sape Schoorstra
Kloosterlingen van de Karmel zijn wereldwijd actief. Van Europa tot de Fillipijnen. In dat land bestaat voor journalisten met moed een 'Titus Brandsmaprijs'.
Romeral wordt vrijdag in Dokkum bijgestaan door bisschop Ron van den Hout van het bisdom Groningen-Leeuwarden en Jan Brouns, prior van de Nederlandse Karmelprovincie. Titus Brandsma geldt in de internationale Karmelorde als een van de grootste inspirators van de twintigste eeuw.

Heiligverklaring

Paul Verheijen, pastor van de Pax Christi-parochie in Dokkum en omgeving is blij met de inhaalslag van de naamsbekendheid van Titus. Volgens Verheijen is Titus Brandsma zeer ondergewaardeerd.
Over heiligverklaring door de paus wordt al lang gesproken, maar het is nog onzeker of dit daadwerkelijk zal gebeuren. Mogelijk dat de voorstelling Titus een bijdrage levert aan de heiligverklaring.