Volleybalmannen winnen ook tweede wedstrijd van de Golden European League

Het Nederlandse volleybalteam, met daarin Snitser Gijs van Solkema, heeft woensdag opnieuw gewonnen in de Golden European League. In en tegen Spanje werd het 3-2.
Gijs van Solkema © Omrop Fryslân
Met Van Solkema in de basis won Nederland de eerste set. Ze waren lang in evenwicht met Spanje, maar halverwege de set begonnen de Nederlanders flink te scoren en kwamen ze uiteindelijk op een 16-25 winst.
De tweede set was vergelijkbaar alleen was het Spanje dat halverwege de set beter werd en uiteindelijk won met 25-18. De derde set leek ook een prooi voor Spanje te worden. Door de set heen kregen ze zo nu en dan een flinke voorsprong, maar Nederland wist er net op tijd voorbij te komen: 24-26.

Spanje komt terug

Bij winst van de vierde set zou Nederland winnen, wat bondscoach Roberto Piazza zonder Van Lolkema wilde proberen. Spanje liet het er echter niet bij zitten en kwam meteen op voorsprong. Ze hielden dat tot het einde van de set vast (25-22): een vijfde set moest beslissing brengen.
In die vijfde set kwam Nederland al snel op een kleine voorsprong, die zij ook niet meer weggaven. De set, en daarmee de wedstrijd, werd met 12-15 gewonnen.
Op zondag 2 juni is de volgende wedstrijd van de poulefase van de Golden European League. Dan spelen de Nederlanders in en tegen Estland.