Skûtsjedilemma's met Johannes Meeter en Harmen Brouwer

Lemmer Ahoy is voor de skûtsjesilers de belangrijkste wedstrijd in het voorseizoen. Hoe staat iedereen ervoor? En wat moet er nog veranderd worden om klaar te zijn voor de SKS en IFKS? Lemmer Ahoy is een wedstrijd over drie dagen met behoorlijk wat belangen en daarom is het de 'Wedstriid fan de Wike' bij Omrop Fryslân. Om vooruit te kijken leggen we twee schippers een paar lastige skûtsjedilemma's voor...
SKS-skipper Johannes Meeter en IFKS-skipper Harmen Brouwer © Omrop Fryslân

Johannes Meeter

Johannes Meeter staat aan de vooravond van zijn derde zomer als schipper van SKS-skûtsje 'It Doarp Huzum'. Vorig jaar wist Meeter met zijn bemanning Lemmer Ahoy te winnen. Dat leidde in de SKS tot een plek in de middenmoot: Huizum eindigde als zevende. Maar wat vindt Meeter belangrijker: tactiek of techniek? En vindt hij dat iedereen schipper in de SKS kan worden of alleen mensen uit de 'skûtsje-families'. Dat en nog meer dilemma's worden hem voorgelegd door IFKS-schipper Harmen Brouwer.
WfdW: Harmen Brouwer befreget Johannes Meeter

Harmen Brouwer

Harmen Brouwer staat deze zomer voor zijn vuurdoop als schipper. Sinds dit seizoen is Brouwer namelijk hoofdverantwoordelijk voor het IFKS-skûtsje 'De Drie Gebroeders'. Hij heeft het stokje overgenomen van Arend Wisse de Boer. Maar, skûtsjesilen is niet nieuw voor hem. Hij is al jaren actief in de bemanning van de 'Gerben van Manen', it skûtsje van Heerenveen dat in de SKS zeilt. Daar is Harmens tweelingbroer Sytze schipper. Vindt Harmen de SKS of de IFKS mooier? En gaat hij altijd vroeg op bed of vindt hij de feesttent belangrijker? Dat en nog meer dilemma's worden hem voorgelegd door SKS-schipper Johannes Meeter.
WfdW: Johannes Meeter befreget Harmen Brouwer
© Omrop Fryslân
In de 'Wedstriid fan de wike' staat iedere week op radio, televisie en online een bijzondere sportwedstrijd centraal. Van korfbal tot amateurvoetbal en van betaald voetbal tot shorttrack: alles komt voorbij. Er wordt in de aanloop extra aandacht gegeven aan de 'Wedstrijd van de Week'.
De uiteindelijke grande finale, de wedstrijd zelf, is online te volgen op Omropfryslan.nl en in de Omrop-app. Soms live en anders als samenvatting terug te kijken.