Vrouw mist stoplicht en staat vast tussen slagboom en open brug Oudkerk

Een vrouw heeft een stoplicht over het hoofd gezien in Oudkerk toen ze de brug ov De Moark over wilde rijden. Gevolg is dat haar auto nu vast staat tussen de open brug en een dichte slagboom.
© Omrop Fryslân, Aise van Beets
De frou kaam troch it sintrum fan Aldtsjerk, oer de Van Sminiawei. Flak foar de brêge sit in bocht en nei alle gedachte hie de frou dêr it reade ljocht net sjoen. De brêge wie doe noch net iepen, dus se koe earst trochride. Doe't se krekt oer de brêge wie, wie de slachboom oan de oare kant fan ticht.
Weromride koe net mear, want op dat stuit gie de brêge ek krekt iepen. De auto rekke skansearre troch it kontragewicht fan de brêge. De frou is net ferwûne rekke.
De voruw kwam door het centrum van Oudkerk, over de Van Siminiawei. Vlak voor de brug zit een bocht en waarschijnlijk heeft de vrouw daar het rode licht niet gezien. De brug was toen nog niet open, dus ze kon eerst doorrijden. Toen ze net over de brug was, was de slagboom van de andere kant dicht.
Terugrijden kon niet meer, want op dat moment ging de brug ook net open. De auto raakte beschadigd door het contragewicht van de brug. De vrouw is niet gewond geraakt.
Anderhalf jaar geleden zagen wij al eens bij de brug in Oudkerk, omdat de bus het ook lastig heeft met de krappe bocht: