Volleybalvrouwen verliezen van Brazilië in Nations League

De Nederlandse volleybalvrouwen zijn de tweede week van de Nations League met een nederlaag begonnen. In Apeldoorn verloren ze van tweevoudig olympisch kampioen Brazilië. Pas in de vijfde set van de wedstrijd werd de winnaar beslist. De vrouwen verloren de bloedstollende wedstrijd met 2-3. Friezinnen Hester en Marrit Jasper speelden mee.
Marrit Jasper is de twadde fan links © www.orange-pictures.nl
De vrouwen begonnen sterk aan de wedstrijd en veroverden niet alleen het eerste punt, maar ook de eerste set. Met 25-21 pakten ze de voorsprong in de wedstrijd.
De teams waren echter aan elkaar gewaagd. In de tweede set ging het wederom lang gelijk op, maar de Nederlanders waren uiteindelijk met 28-30 prooi voor Brazilië. Ook de derde set was voor de gasten. Met 20-25 pakte Brazilië de 1-2 voorsprong.
Het kwam erop aan voor de volleybalvrouwen: de vierde set moest worden gewonnen. Opnieuw haalden de volleybalvrouwen alles uit de kast. En met resultaat, want met een setstand van 25-18 wisten de Oranje vrouwen de wedstrijd weer gelijk te zetten.
En zo kwam het tot een vijfde set, die werd verloren. De winst in Apeldoorn ging na vijf bijna gelijkwaardige sets uiteindelijk naar de Braziliaanse volleybalvrouwen. De setstanden: 25-21, 28-30, 20-25, 25-18, en 11-15.

Programma

De komende dagen speelt Oranje ook nog tegen Bulgarije en Polen, ook in Apeldoorn. In de eerste week van de Nations League won Nederland in Belgrado van Zuid-Korea, maar verloren ze van Servië en Turkije.