Wandelelfstedentocht dag 1: Tietsje van Gelder-Bijlstra

De Wandelelfstedentocht is weer begonnen. Dinsdag zijn 650 wandelaars begonnen aan de grootste wandeltocht van Fryslân. Via WhatsApp hebben we alle dagen contact met een aantal wandelaars. Zij laten ons zien hoe zij de 'tocht der tochten' beleven. Vandaag beginnen we met Tietsje van Gelder-Bijlstra.
Kuieralvestêdetocht
De 48-jarige Tietsje van Gelder-Bijlstra uit Stynsgea vormt samen met Geesiena ten Hoeve de 'Pink Ladies'. In hun roze outfits proberen ze zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Hersenstichting. De twee lopen regelmatig tochten, maar dit is de eerste keer dat ze de 'tocht der tochten' wandelen.
Geesiena en Tietsje (rechts) wandelen voor de Hersenstichting © Eigen foto
Via WhatsApp houdt Tietsje ons op de hoogte van haar wandeltocht. Klik eerst op 'Enter Story', dan op 'Meet your interviewees' en als laatste op Tietsje haar naam. Nu kunt u 'appen' met Tietsje.
Gebruikers van de Omrop-app kunnen het WhatsApp-gesprek bekijken via deze link.
Van dinsdag 28 mei tot en met zaterdag 1 juni is de Wandelelfstedentocht. Aan de tocht, die vijf dagen duurt en in totaal 207 kilometer lang is, doen 650 wandelaars mee. Alle dagen hebben wij via WhatsApp contact met een aantal wandelaars die ons op de hoogte houden van hun tocht door de 11 Friese steden.