Brecht Wassenaar is verrast door het grote aantal creatievelingen in Fryslân

"Ik was verrast doordat er zoveel mensen hier wonen die ook met kunst en cultuur bezig zijn." Zo ziet de 29-jarige Brecht Wassenaar terug op het Culturele Hoofdstadjaar. Ze is actrice en theatermaker en voelt zich nu eindelijk thuis in Leeuwarden.
Brecht Wassenaar is ferrast troch it grutte tal kreativelingen yn Fryslân
Aan werk geen gebrek. Brecht geeft cultuurlessen op scholen, speelt bij Tryater en in de Omrop Fryslân-serie 'Kening Hert & Harry Hazze' en regisseert het openluchtspel 'De Riedselman' van Oudega (Sm).
"Vorig jaar gebeurde er van alles en kon ik heel gemakkelijk andere mensen ontmoeten die hetzelfde doen als ik, maar bijvoorbeeld in een andere discipline. Mensen die je anders niet zo snel treffen zou", vertelt Wassenaar. Het was voor haar een geruststelling, dat er ook in Fryslân veel creatieve en inspirerende jonge makers zijn.
Brecht heeft na haar studie vaak getwijfeld of ze niet naar het Westen moest verhuizen. Ze is niet weggegaan, maar voelde zich hier niet altijd goed bij. Dat is nu veranderd. "Na 2018 voel ik mij meer thuis hier en zie ik dat hier ook kansen zijn."
Verslaggever Wendy Kennedy in gesprek met actrice en theatermaker Brecht Wassenaar
Het Culturele Hoofdstadjaar zit erop. De kunst en cultuur in Fryslân hebben een flinke boost gekregen. Maar is dat blijvend? Om dit te onderzoeken volgt Omrop Fryslân dit jaar diverse jonge creatievelingen die er bewust voor kiezen om in Fryslân te blijven, omdat ze hier kansen zien. Eerder namen we een kijkje bij Wytse Dijkstra en Esther de Jong.